
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listМусака от свинско контрафиле
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме свинското контрафиле със соев сос и чесън, нарязан на кубчета. Нареждаме един слой от пържолките в намазнена тава или йенска тенджера. Отгоре поставяме от сварените моркови, нарязани на кубчета, лука, предварително нарязан на ситно и задушен до златисто в загрятото олио, и от топеното сирене, което или настъргваме, или ако е на триъгълничета, разполовяваме по средата.Така редим мусаката на два или 3 реда в зависимост от големината на съда за печене. Накрая заливаме със сметаната и печем около 35 - 40 минути в загрята на 180°С фурна.
След това отстраняваме похлупака и поръсваме мусаката с настъргания кашкавал, след което я връщаме във фурната за още десетина минути, докато кашкавалът се разтопи и придобие златист загар.Междувременно сваряваме ориза в зеленчуковия бульон в съотношение 1:2,5. Когато е готов, овкусяваме със сол и черен пипер, правим малки дупчици в съда, в който е сварен, за да излезе парата и да не се слепва.
Поднасяме ориза като канапе, върху което слагаме от мусаката.