Верига от любими рецепти
Ньоки с гъбен сос и тофу

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

лук лук1 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
тофу тофу
(по 180 g)
2 опаковки опаковка
кокосово масло кокосово масло1 с.л. с.л.
гъби гъби200 g g
овесена сметана овесена сметана300 ml ml
соев сос соев сос1 с.л. с.л.
горчица горчица2 с.л. с.л.
босилек босилек1 връзка връзка
ньоки ньоки1 опаковки опаковка
чери домати чери домат100 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Ньоки с гъбен сос и тофу

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(68)

Начин на приготвяне

Смачкваме скилидките чесън и нарязваме гъбите на едро, лука на шайби и тофуто по дължина.

Загряваме кокосовото масло в тиган и запържваме в него тофуто. Добавяме гъбите, лука и чесъна. Задушаваме за кратко и деглазираме със сметана.

Оставяме всичко да заври и подправяме със соев сос, горчица и пресен босилек. Към тях добавяме разполовените чери домати и оставяме за кратко да се задушат със соса и зеленчуците.

През това време приготвяме ньоките според указанията на опаковката. След като са готови сервираме заедно с готовия гъбен сос и тофуто.