Начин на приготвяне
1. Размразяваме брюкселското зеле във вряща подсолена вода за 3 - 5 min, изливаме я и го оставяме да се отцеди. Междувременно почистваме печурките, нарязваме по-големите на две или на четири. Обелваме лука и го накълцваме.
2. В голям тиган без мазнина запичаме леко бадемите, изваждаме ги и ги оставяме настрана. Сгорещяваме в тигана маслото и запържваме в него гъбите и лука за 3 min, като бъркаме непрекъснато. Поръсваме къри и задушаваме 1 min. Загасяме със зеленчуковия бульон и сметаната. Овкусяваме със солта и черния пипер. Добавяме брюкселското зеле и задушаваме под капак 5 min.
3. Обелваме мангото, изрязваме месестата част от костилката и го нарязваме на кубчета. Във вряща подсолена вода варим ньоките според указанията върху опаковката. Подправяме сместа от гъби и брюкселско зеле, при нужда сгъстяваме леко, добавяме мангото и готвим, докато мангото се сгорещи. Гарнираме с отцедените ньоки и поръсваме с бадемите.