Начин на приготвяне
1. Нарежи зелето на ситно и го задуши в 25 g загрято масло до омекване
2. След това прибави към него 25 g захар, 50 ml зеленчуков бульон, дафиновия лист, чесъна, нарязан на кубчета, и балсамовия оцет
3. Остави да се готви, докато се образува лек карамелен сос, след което отстрани от котлона
4. За лучения сос нарежи лука на полумесеци, задуши го в останалото масло до омекване, прибави брашното, останалата захар, соевия сос и долей останалия зеленчуков бульон.
5. Овкуси със сол и черен пипер и остави соса да се редуцира
6. Немските наденички запечи равномерно от всички страни на загрят сух тиган
7. Поднеси наденичките върху канапе от червено зеле и ги полей отгоре с лучения сос