Немски наденички с червено зеле и лучен сос

Немски наденички с червено зеле и лучен сос

ТрудностЛесна
Приготвяне35 min

Начин на приготвяне

    1. Нарежи зелето на ситно и го задуши в 25 g загрято масло до омекване

    2. След това прибави към него 25 g захар, 50 ml зеленчуков бульон, дафиновия лист, чесъна, нарязан на кубчета, и балсамовия оцет

    3. Остави да се готви, докато се образува лек карамелен сос, след което отстрани от котлона

    4. За лучения сос нарежи лука на полумесеци, задуши го в останалото масло до омекване, прибави брашното, останалата захар, соевия сос и долей останалия зеленчуков бульон.

    5. Овкуси със сол и черен пипер и остави соса да се редуцира

    6. Немските наденички запечи равномерно от всички страни на загрят сух тиган

    7. Поднеси наденичките върху канапе от червено зеле и ги полей отгоре с лучения сос