Начин на приготвяне
1. Потапяме дървените шишчета в хладка вода да омекнат.
2. Смиламе или накълцваме на ситно фъстъците. Обелваме чесъна и джинджифила и ги пресоваме. Смесваме ги с фъстъците и с трите вида пипер.
3. Измиваме и подсушаваме стековете, след което им отстраняваме жилите. Нарязваме ги на тънки ивици и ги осоляваме.
4. Нанизваме месото на подсушените дървени шишчета. Поставяме ги в плитка купа и ги намазваме с олио, след което добре ги овалваме в сместа от фъстъци и подправки, като леко притискаме месото, за да полепне по-добре. Оставяме шишчетата в хладилника за поне половин час да поемат подправките.
5. Подреждаме телешките шишчета в намазнена тава и ги печем 20 min в предварително загрята на 200°C фурна, като ги обръщаме на половината на времето.
Съвет:
Можем да поднесем шишчетата с доматен сос и/или нарязан лук.