Верига от любими рецепти
Огретен от треска

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

филе от треска филе от треска600 g g
краве масло краве масло60 g g
брашно брашно30 g g
прясно мляко прясно мляко300 ml ml
готварска сметана готварска сметана150 ml ml
горчица горчица4 ч.л. ч.л.
лимонов сок лимонов сок
(няколко капки)
копър копър1 връзка връзка
галета галета40 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
захар захар

Огретен от треска

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(0)

Начин на приготвяне

1. Размрази филето от треска. Разтопи 30 g масло. Добави брашното и го запържи, като бъркаш непрестанно. Загаси с прясното мляко и разбъркай добре. Добави сметаната, овкуси с горчицата, солта и черния пипер и готви 5 min, като продължиш да бъркаш, докато сосът се сгъсти. Подправи със захар, няколко капки сок от лимон, сол и черен пипер и остави да изстине малко.

2. Измий рибата, подсуши я и я нарежи на по-малки парчета, ако е необходимо.

3. Откъсни върховете на копъра и го накълцай фино. Смеси го с галетата. Изсипи половината от соса в тавичка. Разпредели отгоре парчетата риба, овкуси със солта, черния пипер и малко сок от лимон. Разпредели отгоре останалия сос. Наръси със сместа с галета. Постави отгоре останалото масло на бучки и печи огретена за 25 - 30 min в предварително загрята на 200°C фурна.

Съвет: Подхожда си с варени картофи.

Купи в Lidl

Olympus Прясно млякоOlympus Прясно мляко
Olympus Прясно мляко
03.02 - 05.02
САМО СЕГА
4,59*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.