Огретен от треска

Огретен от треска
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне50 min

Начин на приготвяне

    1. Размрази филето от треска. Разтопи 30 g масло. Добави брашното и го запържи, като бъркаш непрестанно. Загаси с прясното мляко и разбъркай добре. Добави сметаната, овкуси с горчицата, солта и черния пипер и готви 5 min, като продължиш да бъркаш, докато сосът се сгъсти. Подправи със захар, няколко капки сок от лимон, сол и черен пипер и остави да изстине малко.

    2. Измий рибата, подсуши я и я нарежи на по-малки парчета, ако е необходимо.

    3. Откъсни върховете на копъра и го накълцай фино. Смеси го с галетата. Изсипи половината от соса в тавичка. Разпредели отгоре парчетата риба, овкуси със солта, черния пипер и малко сок от лимон. Разпредели отгоре останалия сос. Наръси със сместа с галета. Постави отгоре останалото масло на бучки и печи огретена за 25 - 30 min в предварително загрята на 200°C фурна.

    Съвет: Подхожда си с варени картофи.