Ориенталски кебап с ярешко

Ориенталски кебап с ярешко

ТрудностЛесна
Подготовка50 min
Приготвяне4:30 h

Начин на приготвяне

    Почистваме ярешкото и го поставяме в дълбока тава.

    Шпиковаме го, като правим разрези с нож с дълбочина 2 - 3 сm и във всеки поставяме по скилидка чесън.

    Смесваме всички подправки без сумака с настърганата лимонова кора, черен пипер и сол и стриваме добре. Добавяме олио до получаване на гладка каша, с която намазваме ярешкото от всички страни.

    Добавяме вода в тавата, така че да покрие ½ от месото и завиваме с алуминиево фолио или капак. Печем 4 h на 160° С и още 30 min без фолио на 180° С.

    Разрязваме пърленките по средата и ги запичаме на сух тиган.

    Режем доматите на кубчета и смесваме със ситно нарязания магданоз.

    Овкусяваме със сол, пипер, лимоновия сок и сумака.

    Пърленките мажем с цеденото кисело мляко, поставяме охладеното накъсано месо и завършваме със салата.