Оризова салата със скариди по сицилиански

Оризова салата със скариди по сицилиански
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне45 min

Начин на приготвяне

    Ризотото приготвяме, като нарязваме на ситно пресния лук и го задушаваме в 2 с.л. олио. Добавяме измития ориз и го запържваме, докато стане прозрачен. След това започваме постепенно да прибавяме по малко от топлия зеленчуков бульон, като първо изчакваме течността в тигана да изври и чак тогава доливаме отново. Бъркаме непрекъснато, докато оризът поеме целия бульон и се получи кремообразна смес.

    Измиваме тиквичките, разполовяваме ги по дължина и ги режем на тънки филийки. Нарязваме доматите на половинки. Запържваме тиквичките и доматите в 2 с.л. маслиново масло за 2 min, след което вадим от тигана.

    Размразяваме скаридите и ги запържваме с още 2 с.л. маслиново масло във все още горещия тиган.

    Накъсваме салатата. Смесваме мазнината, лимоновия сок, червеното песто, солта и лютата чушка и овкусяваме салатата, тиквичките и чери доматите. Добавяме ризотото към скаридите и гарнираме с босилек.