
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listОризова салата със скариди по сицилиански
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Ризотото приготвяме, като нарязваме на ситно пресния лук и го задушаваме в 2 с.л. олио. Добавяме измития ориз и го запържваме, докато стане прозрачен. След това започваме постепенно да прибавяме по малко от топлия зеленчуков бульон, като първо изчакваме течността в тигана да изври и чак тогава доливаме отново. Бъркаме непрекъснато, докато оризът поеме целия бульон и се получи кремообразна смес.
Измиваме тиквичките, разполовяваме ги по дължина и ги режем на тънки филийки. Нарязваме доматите на половинки. Запържваме тиквичките и доматите в 2 с.л. маслиново масло за 2 min, след което вадим от тигана.
Размразяваме скаридите и ги запържваме с още 2 с.л. маслиново масло във все още горещия тиган.
Накъсваме салатата. Смесваме мазнината, лимоновия сок, червеното песто, солта и лютата чушка и овкусяваме салатата, тиквичките и чери доматите. Добавяме ризотото към скаридите и гарнираме с босилек.