Пълнен алабаш

Пълнен алабаш

ТрудностСредно трудна
Приготвяне60 min

Начин на приготвяне

    1. Обели и издълбай вътрешността на алабашите, като оставиш стена с дебелина около 1 cm. Свари ги във вряща oсолена вода за 10 min до почти пълна готовност. Свари ориза във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката.

    2. Накълцай на едро вътрешността на алабашите. Измий чушката и зеления лук, почисти чушката от семките. Нарежи чушката и лука и ги запържи заедно с накълцания алабаш в горещо масло за 5 min, овкуси със солта, черния и червения пипер. Почисти и накълцай листенцата магданоз. Прибави ориза към зеленчуците и внимателно разбъркай от долу нагоре, овкуси. Настържи сиренето Гауда, половината смеси със зеленчуците и внимателно разбъркай.

    3. Остави алабашите да се отцедят, напълни ги с част от приготвената смес. Останала смес изсипи в намазнена тавичка, отгоре нареди алабашите и поръси с останалото сирене. Запечи в предварително загрята на 200°C фурна за около 20 min.