Пълнен заек с кисело зеле, стафиди, орехи и селъри

шеф Шишков
шеф Шишков
Пълнен заек с кисело зеле, стафиди, орехи и селъри
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне2:30 h

Начин на приготвяне

    1) Нарежи лука на ситно и го запържи в маслиново масло. Ако заекът има дреболии, нарежи и тях на ситно и ги добави към лука. После нарежи и добави и зелето и го задуши. Овкуси със сол и черен пипер.

    2) Добави стафидите, ориза и 300 - 350 ml бульон или вода, червения пипер и селърито - обелено и нарязано на ситно.

    3) Счукай бахара в саханче и го добави към ориза заедно с мащерката, розмарина и дафиновия лист.

    4) Бъркай, докато водата изври, и овкуси със сол, черен пипер и орехи. После остави да изстине.

    5) Напълни заека с изстиналата смес. Ако ти остане, я постави на дъното на тавата, в която ще бъде заекът.

    6) Добави 100 ml бяло вино и овкуси заека със сол, черен пипер и маслиново масло. Сипи 100 ml вода.

    7) Печи с фолио или под капак час и половина на 180⁰C в предварително загрята фурна.