
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПълнен заек с кисело зеле, стафиди, орехи и селъри
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1) Нарежи лука на ситно и го запържи в маслиново масло. Ако заекът има дреболии, нарежи и тях на ситно и ги добави към лука. После нарежи и добави и зелето и го задуши. Овкуси със сол и черен пипер.
2) Добави стафидите, ориза и 300 - 350 ml бульон или вода, червения пипер и селърито - обелено и нарязано на ситно.
3) Счукай бахара в саханче и го добави към ориза заедно с мащерката, розмарина и дафиновия лист.
4) Бъркай, докато водата изври, и овкуси със сол, черен пипер и орехи. После остави да изстине.
5) Напълни заека с изстиналата смес. Ако ти остане, я постави на дъното на тавата, в която ще бъде заекът.
6) Добави 100 ml бяло вино и овкуси заека със сол, черен пипер и маслиново масло. Сипи 100 ml вода.
7) Печи с фолио или под капак час и половина на 180⁰C в предварително загрята фурна.