Верига от любими рецепти
Пълнен заек с кисело зеле, стафиди, орехи и селъри

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

цял заек цял заек1
кисело зеле кисело зеле400 g g
стафиди стафида50 g g
ориз ориз100 g g
целина целина2 стръка стрък
лук лук1 глави глава
орехи орех50 g g
бульон бульон
(не използвай рибен!)
300 - 350 ml ml
бяло вино бяло вино100 ml ml
вода вода100 ml ml
маслиново масло маслиново масло50 ml ml
мащерка мащерка1 - 2 стръка стрък
розмарин розмарин1 стръка стрък
бахар бахар3 зърна зърно
дафинови листа дафинов лист1
сол сол
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер2 ч.л. ч.л.

Пълнен заек с кисело зеле, стафиди, орехи и селъри

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:30 h
(2)

Начин на приготвяне

1) Нарежи лука на ситно и го запържи в маслиново масло. Ако заекът има дреболии, нарежи и тях на ситно и ги добави към лука. После нарежи и добави и зелето и го задуши. Овкуси със сол и черен пипер.

2) Добави стафидите, ориза и 300 - 350 ml бульон или вода, червения пипер и селърито - обелено и нарязано на ситно.

3) Счукай бахара в саханче и го добави към ориза заедно с мащерката, розмарина и дафиновия лист.

4) Бъркай, докато водата изври, и овкуси със сол, черен пипер и орехи. После остави да изстине.

5) Напълни заека с изстиналата смес. Ако ти остане, я постави на дъното на тавата, в която ще бъде заекът.

6) Добави 100 ml бяло вино и овкуси заека със сол, черен пипер и маслиново масло. Сипи 100 ml вода.

7) Печи с фолио или под капак час и половина на 180⁰C в предварително загрята фурна.