
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
цял заек цял заек | 1 | ||
кисело зеле кисело зеле | 400 g g | ||
стафиди стафида | 50 g g | ||
ориз ориз | 100 g g | ||
целина целина | 2 стръка стрък | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
орехи орех | 50 g g | ||
бульон
бульон (не използвай рибен!) | 300 - 350 ml ml | ||
бяло вино бяло вино | 100 ml ml | ||
вода вода | 100 ml ml | ||
маслиново масло маслиново масло | 50 ml ml | ||
мащерка мащерка | 1 - 2 стръка стрък | ||
розмарин розмарин | 1 стръка стрък | ||
бахар бахар | 3 зърна зърно | ||
дафинов лист дафинов лист | 1 | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
червен пипер червен пипер | 2 ч.л. ч.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПълнен заек с кисело зеле, стафиди, орехи и селъри
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1) Нарежи лука на ситно и го запържи в маслиново масло. Ако заекът има дреболии, нарежи и тях на ситно и ги добави към лука. После нарежи и добави и зелето и го задуши. Овкуси със сол и черен пипер.
2) Добави стафидите, ориза и 300 - 350 ml бульон или вода, червения пипер и селърито - обелено и нарязано на ситно.
3) Счукай бахара в саханче и го добави към ориза заедно с мащерката, розмарина и дафиновия лист.
4) Бъркай, докато водата изври, и овкуси със сол, черен пипер и орехи. После остави да изстине.
5) Напълни заека с изстиналата смес. Ако ти остане, я постави на дъното на тавата, в която ще бъде заекът.
6) Добави 100 ml бяло вино и овкуси заека със сол, черен пипер и маслиново масло. Сипи 100 ml вода.
7) Печи с фолио или под капак час и половина на 180⁰C в предварително загрята фурна.