
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За плънката
дреболии от пуйка дреболии от пуйка | ||
ориз ориз | 100 g g | |
лук лук | 100 g g | |
праз лук
праз лук (или пресен лук) | 2 връзка връзка | |
джоджен джоджен |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПълнена пуйка за Коледа
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме добре пуйката и я намазваме отвън и отвътре с масло и червен пипер.
Правим плънката, като сваряваме дреболиите и ги нарязваме на ситно.
Задушаваме пресния и стария лук заедно. Добавяме ориза и задушаваме още малко. Когато оризът омекне, смесваме с дреболиите и разреждаме с малко вода или бульона, в който са се варили. Овкусяваме със сол, черен пипер и джоджен.
Пълним пуйката и я слагаме в глинен съд, който предварително сме намазали с олио. Отстрани добавяме лук, морков и картоф, нарязани на едро.
Поливаме пуйката с бира, покриваме я с фолио и печем в предварително загрята на 150° С фурна около 4 h. След като е готова, махаме фолиото и запичаме за още 15 min, за да хване коричка.