Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
фурми фурма | 160 g g | |
бекон
бекон (нарязан на слайсове) | 130 g g | |
бадеми бадем | 24 | |
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
захар захар | 0,25 ч.л. ч.л. | |
черен пипер черен пипер | ||
лют червен пипер
лют червен пипер (средно) | 1 щипки щипка |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПълнени фурми в бекон
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Запържи за 30 sec - 1 min бадемовите ядки в 1 с. л. сгорещено маслиново масло. Извади ги от тигана и ги подправи със сол, черен пипер, захар и червен пипер. Остави ги да изстинат. Нарежи на две резените бекон.
2. Слагай във всяка фурма по 1 бадем и я увивай с бекон. Загрей останалото маслиново масло в тигана и в него изпържи фурмите в бекон за ок. 2 min от всички страни до хрупкавост. Остави ги върху кухненска хартия, за да попие мазнината и сервирай горещи или студени.
Съвет: Ястието си подхожда със сухо червено вино или добре изстудено шампанско.