Верига от любими рецепти
Пълнени фурми в бекон

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

фурми фурма160 g g
бекон бекон
(нарязан на слайсове)
130 g g
бадеми бадем24
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
сол сол
захар захар0,25 ч.л. ч.л.
черен пипер черен пипер
лют червен пипер лют червен пипер
(средно)
1 щипки щипка

Пълнени фурми в бекон

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

15 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Запържи за 30 sec - 1 min бадемовите ядки в 1 с. л. сгорещено маслиново масло. Извади ги от тигана и ги подправи със сол, черен пипер, захар и червен пипер. Остави ги да изстинат. Нарежи на две резените бекон.

2. Слагай във всяка фурма по 1 бадем и я увивай с бекон. Загрей останалото маслиново масло в тигана и в него изпържи фурмите в бекон за ок. 2 min от всички страни до хрупкавост. Остави ги върху кухненска хартия, за да попие мазнината и сервирай горещи или студени.

Съвет: Ястието си подхожда със сухо червено вино или добре изстудено шампанско.