Пълнени фурми в бекон

Пълнени фурми в бекон
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне15 min

Начин на приготвяне

    1. Запържи за 30 sec - 1 min бадемовите ядки в 1 с. л. сгорещено маслиново масло. Извади ги от тигана и ги подправи със сол, черен пипер, захар и червен пипер. Остави ги да изстинат. Нарежи на две резените бекон.

    2. Слагай във всяка фурма по 1 бадем и я увивай с бекон. Загрей останалото маслиново масло в тигана и в него изпържи фурмите в бекон за ок. 2 min от всички страни до хрупкавост. Остави ги върху кухненска хартия, за да попие мазнината и сервирай горещи или студени.

    Съвет: Ястието си подхожда със сухо червено вино или добре изстудено шампанско.