
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПълнени фурми в бекон
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Запържи за 30 sec - 1 min бадемовите ядки в 1 с. л. сгорещено маслиново масло. Извади ги от тигана и ги подправи със сол, черен пипер, захар и червен пипер. Остави ги да изстинат. Нарежи на две резените бекон.
2. Слагай във всяка фурма по 1 бадем и я увивай с бекон. Загрей останалото маслиново масло в тигана и в него изпържи фурмите в бекон за ок. 2 min от всички страни до хрупкавост. Остави ги върху кухненска хартия, за да попие мазнината и сервирай горещи или студени.
Съвет: Ястието си подхожда със сухо червено вино или добре изстудено шампанско.