Верига от любими рецепти
Пълнени картофи с дърпано свинско

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Димитър Тончев
Димитър Тончев
Готви с рецептите на Димитър Тончев

Съставки

лук лук1 глави глава
чесън чесън1 - 2 скилидки скилидка
домати домат2 консерви консерва
горчица горчица3 - 4 с.л. с.л.

За соса

свински врат свински врат
(без кост)
1 kg kg
сол сол
черен пипер черен пипер
олио олио2 - 3 с.л. с.л.

За картофите

картофи картоф2 kg kg
кашкавал кашкавал400 g g

Пълнени картофи с дърпано свинско

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

6:00 h
(108)

Начин на приготвяне

Овкусяваме месото със сол и пипер и го оставяме да се маринова за 12 h. Тази стъпка не е задължителна, но влияе много добре върху крайния резултат и вкус.
Нарязваме лука и чесъна. Запържваме месото в горещ тиган с олио на максимална температура, докато получи приятен загар. Отделяме го в тава.
Добавяме нарязаните лук и чесън в тигана и готвим 2 – 3 min, докато леко омекнат. Слагаме при тях доматите и горчицата и разбъркваме. Заливаме месото в тавата с приготвения сос, покриваме с метално фолио и печем във фурната на 120° C за 4 – 6 h. На половината печене махаме фолиото, за да се изпари част от водата и сосът да стане по-гъст.
Сваряваме картофите, докато омекнат. Разполовяваме и издълбаваме центъра, за да можем да ги напълним със свинското. След като месото е изпечено го оставяме да си почине за 30 – 60 min. Надърпваме го и смесваме със соса.
Пълним картофите с дърпаното свинско и отгоре настъргваме кашкавал. Запичаме на 220° C, докато кашкавала получи приятен загар. По желание може да се сервира със зелен лук и заквасена сметана.