Начин на приготвяне
Нарежи ябълката, гъбите и шунката на малки кубчета. В тиган загрей 30 g масло и сложи нарязаните продукти да се задушат. Овкуси със сол и черен пипер и малко преди да отстраниш от котлона, добави смлените орехи, розмарина и топеното сирене.
Оформи джобове от пуешкото филе като направиш дълбок разрез през средата
Овкуси филетата със сол и черен пипер, след което ги напълни с вече готовата плънка
Когато сместа се редуцира, вземи лъжица и напълни с нея джобчетата на филето
Загрей 50 ml олио и 20 g масло в тигана и запечатай пуешкото филе от двете страни до получаване на златист загар. Овкуси със сол и черен пипер. Прехвърли филето и мазнината от готвенето в тава, долей малко вода, прибави стрък розмарин и печи в продължение на 50 min в предварително загрята на 200-220°С фурна.
През това време нарежи печените чушки и праза на ивици и ги задуши в 20 g масло и 30 ml олио, овкуси със сол и черен пипер, след което добави чесъна и магданоза
Накрая направи сос, като отделиш филетата на грейпфурта от ципата и ги нарежеш на дребно. В тиган загрей 30 g масло и сложи грейпфрута, след което добави меда, рома, бульона и сметаната. Остави сосът да се сгъсти и пасирай добре.
Поднеси ястието, като сложиш първо от печените чушки с праз, върху тях положиш пуешкото филе и острани гарнираш със соса