Верига от любими рецепти
Пъстърва с билкова марината

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пъстърва пъстърва
(по ок. 350 g всяка, почистени)
4
бланширани картофи бланширани картофи600 g g
лимони лимон2
брашно брашно4 - 6 с.л. с.л.
краве масло краве масло100 g g
магданоз магданоз1 връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер
олио олио4 с.л. с.л.
хартия за печене хартия за печене

Пъстърва с билкова марината

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Сложи картофите в покрита с хартия за печене тава и ги печи около 20 min в предварително загрята на 200° C фурна, докато станат хрупкави.

2. Измий и подсуши пъстървите отвътре и отвън. Изстискай един лимон, напръскай рибите със сока и овкуси със солта и черния пипер. Оваляй ги от двете страни в брашно, като изтупаш това, което е в повече.

3. Загрей в два големи тигана по 2 с.л. олио и изпържи в тях рибите за около 5 min от всяка страна, докато станат златистокафяви. Към края на пърженето добави по 10 g масло и го остави да се разтопи в тигана.

4. Останалото масло разтопи в по-малка тенджера, докато добие леко кафяв цвят. Откъсни листенцата на магданоза и ги наситни, сложи ги в маслото и леко осоли. Раздели останалия лимон на четири. Сервирай с пъстървите, магданозеното масло и картофите.

Съвет: Ястието си подхожда със зелена салата.