
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пъстърва
пъстърва (по ок. 350 g всяка, почистени) | 4 | ||
бланширани картофи бланширани картофи | 600 g g | ||
лимони лимон | 2 | ||
брашно брашно | 4 - 6 с.л. с.л. | ||
краве масло краве масло | 100 g g | ||
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
олио олио | 4 с.л. с.л. | ||
хартия за печене хартия за печене |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПъстърва с билкова марината
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Сложи картофите в покрита с хартия за печене тава и ги печи около 20 min в предварително загрята на 200° C фурна, докато станат хрупкави.
2. Измий и подсуши пъстървите отвътре и отвън. Изстискай един лимон, напръскай рибите със сока и овкуси със солта и черния пипер. Оваляй ги от двете страни в брашно, като изтупаш това, което е в повече.
3. Загрей в два големи тигана по 2 с.л. олио и изпържи в тях рибите за около 5 min от всяка страна, докато станат златистокафяви. Към края на пърженето добави по 10 g масло и го остави да се разтопи в тигана.
4. Останалото масло разтопи в по-малка тенджера, докато добие леко кафяв цвят. Откъсни листенцата на магданоза и ги наситни, сложи ги в маслото и леко осоли. Раздели останалия лимон на четири. Сервирай с пъстървите, магданозеното масло и картофите.
Съвет: Ястието си подхожда със зелена салата.