
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПъстърва с билкова марината
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Сложи картофите в покрита с хартия за печене тава и ги печи около 20 min в предварително загрята на 200° C фурна, докато станат хрупкави.
2. Измий и подсуши пъстървите отвътре и отвън. Изстискай един лимон, напръскай рибите със сока и овкуси със солта и черния пипер. Оваляй ги от двете страни в брашно, като изтупаш това, което е в повече.
3. Загрей в два големи тигана по 2 с.л. олио и изпържи в тях рибите за около 5 min от всяка страна, докато станат златистокафяви. Към края на пърженето добави по 10 g масло и го остави да се разтопи в тигана.
4. Останалото масло разтопи в по-малка тенджера, докато добие леко кафяв цвят. Откъсни листенцата на магданоза и ги наситни, сложи ги в маслото и леко осоли. Раздели останалия лимон на четири. Сервирай с пъстървите, магданозеното масло и картофите.
Съвет: Ястието си подхожда със зелена салата.