Пъстърва с билкова марината

Пъстърва с билкова марината
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне35 min

Начин на приготвяне

    1. Сложи картофите в покрита с хартия за печене тава и ги печи около 20 min в предварително загрята на 200° C фурна, докато станат хрупкави.

    2. Измий и подсуши пъстървите отвътре и отвън. Изстискай един лимон, напръскай рибите със сока и овкуси със солта и черния пипер. Оваляй ги от двете страни в брашно, като изтупаш това, което е в повече.

    3. Загрей в два големи тигана по 2 с.л. олио и изпържи в тях рибите за около 5 min от всяка страна, докато станат златистокафяви. Към края на пърженето добави по 10 g масло и го остави да се разтопи в тигана.

    4. Останалото масло разтопи в по-малка тенджера, докато добие леко кафяв цвят. Откъсни листенцата на магданоза и ги наситни, сложи ги в маслото и леко осоли. Раздели останалия лимон на четири. Сервирай с пъстървите, магданозеното масло и картофите.

    Съвет: Ястието си подхожда със зелена салата.