Пъстра зимна супа с карфиол

шеф Манчев
шеф Манчев
Пъстра зимна супа с карфиол
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне30 min

Начин на приготвяне

    Почистваме и режем на дребни кубчета всички зеленчуци с изключение на карфиола.

    В тенджера сипваме олио и ги задушаваме. Овкусяваме със сол, черен пипер, дафинов лист и наливаме 2 l вода. Като заври, добавяме карфиола на големи парчета и оставяме на бавен огън, докато зеленчуците омекнат. 

    Накрая накълцваме чесъна, ситно нарязания домат и магданоз, добавяме към готовата супа и оставяме да поврят около 5 min.

    Поднасяме със ситно нарязан магданоз.

    Добра идея е да включим карфиола в менюто си, когато е пресен, и да му се радваме през зимата, когато разнообразието на свежи зеленчуци не е чак толкова голямо. На туршия, в огретен или като „тесто“ за безглутенова пица, начините за приготвянето му са много, че дори и може да се хапва суров с интересна разядка. През по-студените дни обаче е добре да го добавим в топла супа като тази.