Верига от любими рецепти
Пъстра зимна супа с карфиол по рецепта на шеф Манчев

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

карфиол карфиол500 g g
моркови морков100 g g
лук лук50 g g
картофи картоф50 g g
пресен лук пресен лук1 връзка връзка
цвекло цвекло100 g g
целина целина50 g g
пащърнак пащърнак50 g g
магданоз магданоз1 връзка връзка
дафинов лист дафинов лист3 бр. бр.
сол сол10 g g
черен пипер черен пипер5 g g
чесън чесън2 скилидки скилидка
домати домат50 g g
олио олио50 ml ml

Пъстра зимна супа с карфиол

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(40)

Начин на приготвяне

Почистваме и режем на дребни кубчета всички зеленчуци с изключение на карфиола.
В тенджера сипваме олио и ги задушаваме. Овкусяваме със сол, черен пипер, дафинов лист и наливаме 2 l вода. Като заври, добавяме карфиола на големи парчета и оставяме на бавен огън, докато зеленчуците омекнат. 
Накрая накълцваме чесъна, ситно нарязания домат и магданоз, добавяме към готовата супа и оставяме да поврят около 5 min.
Поднасяме със ситно нарязан магданоз.

Добра идея е да включим карфиола в менюто си, когато е пресен, и да му се радваме през зимата, когато разнообразието на свежи зеленчуци не е чак толкова голямо. На туршия, в огретен или като „тесто“ за безглутенова пица, начините за приготвянето му са много, че дори и може да се хапва суров с интересна разядка. През по-студените дни обаче е добре да го добавим в топла супа като тази.