
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПъстра зимна супа с карфиол
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме и режем на дребни кубчета всички зеленчуци с изключение на карфиола.
В тенджера сипваме олио и ги задушаваме. Овкусяваме със сол, черен пипер, дафинов лист и наливаме 2 l вода. Като заври, добавяме карфиола на големи парчета и оставяме на бавен огън, докато зеленчуците омекнат.
Накрая накълцваме чесъна, ситно нарязания домат и магданоз, добавяме към готовата супа и оставяме да поврят около 5 min.
Поднасяме със ситно нарязан магданоз.
Добра идея е да включим карфиола в менюто си, когато е пресен, и да му се радваме през зимата, когато разнообразието на свежи зеленчуци не е чак толкова голямо. На туршия, в огретен или като „тесто“ за безглутенова пица, начините за приготвянето му са много, че дори и може да се хапва суров с интересна разядка. През по-студените дни обаче е добре да го добавим в топла супа като тази.