Паеля с пиле и грах

Паеля с пиле и грах

ТрудностЛесна
Приготвяне60 min

Начин на приготвяне

    1. Измий и подсуши пилешкото филе и отстрани жилите. Запържи филетата от всички страни в голям тиган с две с. л. маслиново масло. Овкуси ги със солта и черния пипер и ги извади.

    2. Междувременно почисти чушките, отстрани семките и ги нарежи на кубчета. Обели лука и чесъна, накълцай ги и ги задуши ги с чушките и с една с. л. олио в горещата мазнина от пърженето.

    3. Загаси с пилешкия бульон, върни филетата и подправи с шафрановите нишки, солта, черния пипер и червения пипер. Добави замразения грах и ориза и готви под капак на слаб до средно силен огън около 30 min, докато оризът набъбне. Ако е необходимо, долей още малко гореща вода, за да не загори.

    4. В това време почисти зеления лук, нарежи го на кръгчета и го запържи за кратко в останалото маслиново масло. Измий и подсуши магданоза и го накълцай. Овкуси паелята и я наръси със зелен лук и магданоз.

    Съвет: По желание можеш да допълниш паелята с миди или коктейл от морски дарове.