Паеля със заешко и скариди

Паеля със заешко и скариди

ТрудностТрудна
Приготвяне60 min

Начин на приготвяне

    Обезкостяваме бутчетата на заека (от останалото месо можем да приготвим заешка супа) и начукваме месото, за да стане по-фино. Нарязваме го на кубчета и овкусяваме със сол и черен пипер. Загрявамемаслиново масло в голям тиган и запържваме месото. Междувременно нарязваме зеленчуците на ситно и след като месото се запържи, го изваждаме и слагаме в тигана зеленчуците. Когато омекнат, към зеленчуците прибавяме ориза, бъркаме, докато се запържи добре, и започваме постепенно да прибавяме бульон, почти до готовност на ориза. Слагаме шафрана, след което прибавяме измитите и почистени скариди, отцедения грах, заешкото месо и доливаме още малко бульон. Подправяме със сол и черен пипер и оставяме ястието да къкри още 15 min.

    Сервираме паелята с накълцания магданоз, резен лимон и аранжираме с прясна мащерка.