Пай с кайма, гъби и картофено пюре

Пай с кайма, гъби и картофено пюре

ТрудностСредно трудна
Приготвяне2:00 h

Начин на приготвяне

    Приготвяме картофеното пюре с млякото, маслото и солта.

    Задушаваме лука, добавяме каймата и бъркаме, докато се раздроби. Слагаме ситно нарязаните гъби, сол, черен пипер, чубрица и магданоз. 

    Намазваме тавата с масло, слагаме картофеното пюре отдолу, а отгоре изсипваме каймата. Покриваме с метално фолио и печем на загрята на 200° С фурна за 10 min. 

    Поръсваме с настърган кашкавал и запичаме без фолио за още 5-7 min. 

    Поднасяме с прясно нарязан магданоз или по желание с доматен сос или кисело мляко.