Палачинки от тиква и джинджифил с крушова извара

Палачинки от тиква и джинджифил с крушова извара

ТрудностЛесна
Приготвяне45 min

Начин на приготвяне

    1. Обелваме тиквата, разрязваме я на две, отстраняваме семките и воднистата среда. Месестата част настъргваме не много фино. Почистваме зеления лук, обелваме джинджифила и ги накълцваме на ситно. Смесваме лука, джинджифила, тиквата, яйцата и брашното и овкусяваме със солта и канелата.

    2. В малко количество сгорещено олио пържим една след друга 12 малки хрупкави палачинки по около 3 min от всяка страна. Оставяме ги върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината, а след това ги държим на топло.

    3. Междувременно разбъркваме изварата с меда. Обелваме крушите, отстраняваме семките и ги нарязваме на фини кубчета. Разбъркваме с изварата и сервираме към палачинките.