Начин на приготвяне
Пилешките филета разрязваме на две по дължина и по посока на влакната, след което ги изтъняваме с чук за месо през стреч фолио. Подправяме ги със сол и черен пипер и върху всяко парче от филето слагаме по парче бекон, аспержа, предварително сварена в подсолена вода до полуготовност, накълцана скилидка чесън и наситнен магданоз. Отгоре настъргваме кашкавал, след което навиваме филето равномерно на руло, като притискаме добре.
Овалваме руладините в брашно и ги запечатваме в много силно загрятото олио от всички страни до златисто. След това довършваме готвенето им, като ги слагаме да се пекат около 15 - 20 min в предварително загрята на 180°С фурна.Междувременно нарязваме тиквата на много малки кубчета и я сотираме в разтопеното масло. Подправяме със сол и черен пипер, доливаме бульона и оставяме да се задушава до готовност.
Накрая приготвяме соса. За целта в 100 ml вода слагаме естрагона и оцета и оставяме да заври, след което прецеждаме сока. На водна баня разбиваме жълтъците и към тях прибавяме отцедената течност, след което на тънка струя доливаме и разтопеното масло. Всичко това правим на водна баня при непрекъснато разбиване. Най-накрая в сместа капваме няколко капки прясно изцеден лимонов сок и разбъркваме добре.
Как да сервираме
Поднасяме руладината, разрязана на слайсове, с гарнитура от сотирана тиква и полята обилно със сос „Беарнез“. Допълваме със совиньон блан.