Паприка у павлаци

Димитър Тончев
Димитър Тончев
Паприка у павлаци
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне30 min

Начин на приготвяне

    Почистваме чушките и ги нарязваме на едри парчета. Добавяме 2 с.л. сол и я втриваме добре в чушките с лек натиск, за да могат да я поемат по-бързо. Оставяме ги за 2 – 3 h да поомекнат и да отделят водата. Може да ги оставим да престоят със солта и за 24 h.

    Натрошаваме сиренето в купа и го разбъркваме със сметаната. Добавяме чушките, още 1 с.л. сол и разбъркваме добре.

    Разядката може да сложим в бурканчета, да гарнираме с няколко капки маслиново масло или да комбинираме с хляб от Фурната на Lidl.

    Ако солта е достатъчно количество (~2% сол), може да я съхраним за известно време в бурканчета в хладилника. В случай че няма да я съхраняваме дълго време, то тогава може да намалим солта в рецептата.