Верига от любими рецепти
Паприка у павлаци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Димитър Тончев
Димитър Тончев
Готви с рецептите на Димитър Тончев

Съставки

люти чушки люта чушка
(бели или зелени, люти, сорт Сиврия)
1,5 kg kg
сол сол3 ч.л. ч.л.
заквасена сметана заквасена сметана800 g g
сирене сирене200 - 400 g g

Паприка у павлаци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(28)

Начин на приготвяне

Почистваме чушките и ги нарязваме на едри парчета. Добавяме 2 с.л. сол и я втриваме добре в чушките с лек натиск, за да могат да я поемат по-бързо. Оставяме ги за 2 – 3 h да поомекнат и да отделят водата. Може да ги оставим да престоят със солта и за 24 h.

Натрошаваме сиренето в купа и го разбъркваме със сметаната. Добавяме чушките, още 1 с.л. сол и разбъркваме добре.

Разядката може да сложим в бурканчета, да гарнираме с няколко капки маслиново масло или да комбинираме с хляб от Фурната на Lidl.

Ако солта е достатъчно количество (~2% сол), може да я съхраним за известно време в бурканчета в хладилника. В случай че няма да я съхраняваме дълго време, то тогава може да намалим солта в рецептата.