Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Паприка у павлаци
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме чушките и ги нарязваме на едри парчета. Добавяме 2 с.л. сол и я втриваме добре в чушките с лек натиск, за да могат да я поемат по-бързо. Оставяме ги за 2 – 3 h да поомекнат и да отделят водата. Може да ги оставим да престоят със солта и за 24 h.
Натрошаваме сиренето в купа и го разбъркваме със сметаната. Добавяме чушките, още 1 с.л. сол и разбъркваме добре.
Разядката може да сложим в бурканчета, да гарнираме с няколко капки маслиново масло или да комбинираме с хляб от Фурната на Lidl.
Ако солта е достатъчно количество (~2% сол), може да я съхраним за известно време в бурканчета в хладилника. В случай че няма да я съхраняваме дълго време, то тогава може да намалим солта в рецептата.