Верига от любими рецепти
Паста Cacio e pepe

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Да се насладим на прочутата паста Cacio e pepe, вдъхновена от Италия

Съставки

талиатели талиатели250 g g
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“
(настъргано)
300 g g
краве масло краве масло125 g g
черен пипер черен пипер0,5 g g
билки билки
(пресни/сушени по желание)

Паста Cacio e pepe

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(90)

Начин на приготвяне

В голяма тенджера кипваме подсолена вода. Добавяме прясната паста и варим 3 min или до ал денте. Изцеждаме талиателите от водата, но не я изхвърляме.

В тиган разтопяваме маслото и добавяме 4 с.л. от водата, в която е сварена пастата. 

Прибавяме настърганото сирене и разбъркваме добре.

Добавяме още вода, като не спираме да бъркаме. Скоростта на разбъркване е определяща за гладката текстура на соса.

Прибавяме изцедената паста в тигана и разбъркваме отново. Преди да поднесем пастата, я овкусяваме с едро смлян черен пипер.

По желание можем да поръсим със свежи или сушени билки.

*Във времето за приготвяне не се включва време за подготовка на продуктите, охлаждане и сервиране.