Паста Cacio e pepe

шеф Шишков
шеф Шишков
Паста Cacio e pepe
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне20 min

Начин на приготвяне

    В голяма тенджера кипваме подсолена вода. Добавяме прясната паста и варим 3 min или до ал денте. Изцеждаме талиателите от водата, но не я изхвърляме.

    В тиган разтопяваме маслото и добавяме 4 с.л. от водата, в която е сварена пастата. 

    Прибавяме настърганото сирене и разбъркваме добре.

    Добавяме още вода, като не спираме да бъркаме. Скоростта на разбъркване е определяща за гладката текстура на соса.

    Прибавяме изцедената паста в тигана и разбъркваме отново. Преди да поднесем пастата, я овкусяваме с едро смлян черен пипер.

    По желание можем да поръсим със свежи или сушени билки.

    *Във времето за приготвяне не се включва време за подготовка на продуктите, охлаждане и сервиране.