Начин на приготвяне
В голяма тенджера кипваме подсолена вода. Добавяме прясната паста и варим 3 min или до ал денте. Изцеждаме талиателите от водата, но не я изхвърляме.
В тиган разтопяваме маслото и добавяме 4 с.л. от водата, в която е сварена пастата.
Прибавяме настърганото сирене и разбъркваме добре.
Добавяме още вода, като не спираме да бъркаме. Скоростта на разбъркване е определяща за гладката текстура на соса.
Прибавяме изцедената паста в тигана и разбъркваме отново. Преди да поднесем пастата, я овкусяваме с едро смлян черен пипер.
По желание можем да поръсим със свежи или сушени билки.
*Във времето за приготвяне не се включва време за подготовка на продуктите, охлаждане и сервиране.