Верига от любими рецепти
Паста „Путанеска“

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Димитър Тончев
Димитър Тончев
Готви с рецептите на Димитър Тончев

Съставки

спагети спагети250 g g
сол сол2 - 3 с.л. с.л.
чесън чесън1 - 2 скилидки скилидка
аншоа аншоа50 g g
маслиново масло маслиново масло3 - 4 с.л. с.л.
каперси каперси60 g g
чили чили
(по желание)
1 ч.л. ч.л.
маслини маслина150 g g
домати домат400 g g
босилек босилек
(или магданоз)
2 - 3 стръка стрък
пармезан пармезан

Паста „Путанеска“

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(7)

Начин на приготвяне

Сваряваме пастата в подсолена вода. Добре е да не я преваряваме, а да постигнем al dente ефект. 

Приготвяме соса, като нарязваме чесъна на ситно, а аншоата на по-едро. Запържваме ги заедно с отцедените каперси и чилито в тиган с маслиновото масло за 2 – 3 min на средна степен на котлона. Намачкваме доматите и ги слагаме в тигана. Готвим за 2 – 3 min. Нарязваме на едро маслините и ги добавяме към доматите. Готвим ги още 1 min, докато овкусят соса. 

Нарязваме на ситно босилека (или магданоза) и ги прибавяме към соса. Отцеждаме пастата добре и я слагаме в тигана. Добавяме и 1 – 2 черпака от водата, в която пастата се е варила. Продължаваме да готвим за 2 – 3 min при постоянно бъркане, докато пастата поеме част от соса и хубаво се овкуси. 

Сервираме пастата в подходяща чиния, поръсваме с пармезан и сипваме чаша хубаво вино!