Паста със сьомга и авокадо

Паста със сьомга и авокадо
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне20 min

Начин на приготвяне

    1. Измий и подсуши филето от сьомга и го нарежи на кубчета. Обели и пресовай чесъна. Разбъркай го със сока от лимон, солта, черния пипер имаслиновото масло и ги смеси със сьомгата.

    2. Свари пастата във вряща подсолена вода „ал денте“ според указанията от опаковката. Постави сьомгата с маринатата в тиган с незалепващо покритие и я запържи в много гореща мазнина от всички страни за около 3 min до получаване на кафява хрупкава коричка.

    3. В това време обели авокадото, нарежи го на кубчета и го напръскай със сока от портокал. Остави каперсите да се отцедят и ги добави заедно с авокадото и сока да се запържат за ок. 1 - 2 min в тиган. Овкуси.

    4. Излей водата от пастата, остави я да се отцеди, смеси я със сьомгата и авокадото и сервирай.