
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
филе от дива сьомга
филе от дива сьомга ((размразено) ) | 500 g g | |
пене ригате паста пене ригате | 400 g g | |
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | |
лимонов сок лимонов сок | 1 - 2 ч.л. ч.л. | |
маслиново масло маслиново масло | 3 с.л. с.л. | |
авокадо
авокадо (узряло, не много меко (по ок. 150 g)) | 2 бр. бр. | |
портокали
портокал (сока от него) | ||
каперси каперси | 2 ч.л. ч.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПаста със сьомга и авокадо
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Измий и подсуши филето от сьомга и го нарежи на кубчета. Обели и пресовай чесъна. Разбъркай го със сока от лимон, солта, черния пипер имаслиновото масло и ги смеси със сьомгата.
2. Свари пастата във вряща подсолена вода „ал денте“ според указанията от опаковката. Постави сьомгата с маринатата в тиган с незалепващо покритие и я запържи в много гореща мазнина от всички страни за около 3 min до получаване на кафява хрупкава коричка.
3. В това време обели авокадото, нарежи го на кубчета и го напръскай със сока от портокал. Остави каперсите да се отцедят и ги добави заедно с авокадото и сока да се запържат за ок. 1 - 2 min в тиган. Овкуси.
4. Излей водата от пастата, остави я да се отцеди, смеси я със сьомгата и авокадото и сервирай.