Верига от любими рецепти
Паста със сьомга и авокадо

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

филе от дива сьомга филе от дива сьомга
((размразено) )
500 g g
пене ригате паста пене ригате400 g g
чесън чесън2 скилидки скилидка
лимонов сок лимонов сок1 - 2 ч.л. ч.л.
маслиново масло маслиново масло3 с.л. с.л.
авокадо авокадо
(узряло, не много меко (по ок. 150 g))
2 бр. бр.
портокали портокал
(сока от него)
каперси каперси2 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Паста със сьомга и авокадо

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(14)

Начин на приготвяне

1. Измий и подсуши филето от сьомга и го нарежи на кубчета. Обели и пресовай чесъна. Разбъркай го със сока от лимон, солта, черния пипер имаслиновото масло и ги смеси със сьомгата.

2. Свари пастата във вряща подсолена вода „ал денте“ според указанията от опаковката. Постави сьомгата с маринатата в тиган с незалепващо покритие и я запържи в много гореща мазнина от всички страни за около 3 min до получаване на кафява хрупкава коричка.

3. В това време обели авокадото, нарежи го на кубчета и го напръскай със сока от портокал. Остави каперсите да се отцедят и ги добави заедно с авокадото и сока да се запържат за ок. 1 - 2 min в тиган. Овкуси.

4. Излей водата от пастата, остави я да се отцеди, смеси я със сьомгата и авокадото и сервирай.

Купи в Lidl

АвокадоАвокадо
Авокадо
15.06 - 18.06
3,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.