Начин на приготвяне
1. Обелваме лука и го режем на кубчета. Измиваме сините сливи, разрязваме ги на две, отстраняваме костилките и ги нарязваме на кубчета. Изстискваме добре спанака и го накъсваме.
2. Изваждаме пълнежа на надениците Салсиче от обелките и го нарязваме на едри кубчета. Запържваме ги в сгорещен тиган с незалепващо покритие за 2 min. Добавяме лука и задушаваме, докато лукът стане стъклен. Подправяме с откъснати листенца мащерка, сол и черен пипер. Наливаме 150 ml бульон и Шери и оставяме 2 - 3 min да къкри.
3. Междувременно във вряща подсолена вода сваряваме пастата „ал денте“ според указанията върху опаковката.
4. Добавяме към соса сините сливи и при нужда останалия бульон и варим 2 - 3 min. Подправяме и прибавяме отцедената паста.
Съвет:
По желание можем да сервираме пастата с настърган Пармезан. Ако не намираме Салсиче, можем да използваме сурова наденица. В този случай я запържваме в малко олио.