
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПаста със скариди и сос Тапенада
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Размрази скаридите, измий ги и ги подсуши.
2. Почисти зеления лук и го нарежи на колелца. Остави маслините да се отцедят и ги накълцай не много ситно. Обели чесъна и го нарежи на фини шайбички. Накъсай и наситни листенцата мащерка.
3. Свари пастата във вряща подсолена вода.
4. Задуши лука в 2 с. л. сгорещено маслиново масло, докато стане стъклен. Овкуси с мащерката, солта и черния пипер. Залей с виното и остави да къкри. Добави 1 - 2 черпака от водата, в която се е варила пастата, и отново остави за кратко да поври. Изсипи всичко в голяма, предварително затоплена купа.
5. Загрей останалото маслиново масло в тигана. Запържи за 2 - 3 min в него скаридите и чесъна, като непрекъснато бъркаш. Отлей водата от пастата, добави я заедно със скаридите към соса и разбъркай. Подправи и сервирай веднага.
Съвет:
По желание можеш да заместиш част от зелените маслини с черни маслини.