Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме дробчетата. След като се отцедят, ги задушаваме в половината маслиново масло заедно с нарязания на полумесеци бял лук и накълцания чесън. Накрая добавяме половината масло и сметаната и овкусяваме със сол и черен пипер. За да стане пастетът по-пухкав, трябва да оставим дробчетата сочни, без да ги препържваме.
След като свалим от котлона, ги пасираме. Ако искаме пастетът да е максимално фин, можем допълнително да го пасираме през цедка.В отделен съд загряваме останаото маслиново масло и задушаваме червения лук, нарязан на полумесеци. Добавяме захарта и когато тя започне да се карамелизира, добавяме балсамовия оцет и разбъркваме. Оставяме още няколко минути на котлона, за да се сгъсти максимално.
През това време нарязваме франзелата на тънки филийки и ги запичаме във фурна за 3 - 4 минути.
Как да сервираме:
Готовите кростини поднасяме намазани с пастета от пилешки дробчета и конфитюра от лук.