
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПастицио
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели и накълцай лука. Запържи телешката кайма в сгорещено маслиново масло, докато стане на трохи. Добави лука и задуши, докато стане стъклен. Загаси с червеното вино, добави доматите и овкуси със сол, черен пипер и риган. Обели чесъна, пресовай го и го прибави. Остави соса да къкри 15 min, като разбъркваш от време на време.
2. В това време свари макароните „ал денте“ във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката, излей водата и ги остави да се отцедят.
3. За соса Бешамел - разтопи маслото, добави брашното и го задуши в него, като цветът трябва да остане светъл. Загаси с млякото и подправи със сол, черен пипер и мускатовата подправка. Остави да къкри 5 min.
3. В намазнена форма редувай пласт пласт макарони с пласт сос Бешамел и пласт кайма, като завършиш със сос Бешамел. Натроши сиренето Фета и го разпредели отгоре. Запечи пастициото в предварително загрята на 180°C фурна ок. 40 min.