Пастицио

шеф Шишков
шеф Шишков
Пастицио
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне1:20 h

Начин на приготвяне

    1. Обели и накълцай лука. Запържи телешката кайма в сгорещено маслиново масло, докато стане на трохи. Добави лука и задуши, докато стане стъклен. Загаси с червеното вино, добави доматите и овкуси със сол, черен пипер и риган. Обели чесъна, пресовай го и го прибави. Остави соса да къкри 15 min, като разбъркваш от време на време.

    2. В това време свари макароните „ал денте“ във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката, излей водата и ги остави да се отцедят.

    3. За соса Бешамел - разтопи маслото, добави брашното и го задуши в него, като цветът трябва да остане светъл. Загаси с млякото и подправи със сол, черен пипер и мускатовата подправка. Остави да къкри 5 min.

    3. В намазнена форма редувай пласт пласт макарони с пласт сос Бешамел и пласт кайма, като завършиш със сос Бешамел. Натроши сиренето Фета и го разпредели отгоре. Запечи пастициото в предварително загрята на 180°C фурна ок. 40 min.