Верига от любими рецепти
Пастицио

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пене ригате паста пене ригате300 g g
телешка кайма телешка кайма500 g g
сирене Фета сирене Фета200 g g
лук лук1 глави глава
червено вино червено вино75 ml ml
домати домат
(по 240 g всяка)
2 консерви консерва
чесън чесън2 скилидки скилидка
краве масло краве масло25 g g
брашно брашно25 g g
прясно мляко прясно мляко500 ml ml
индийско орехче индийско орехче
сол сол
черен пипер черен пипер
риган риган2 ч.л. ч.л.
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.

Пастицио

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:20 h
(18)

Начин на приготвяне

1. Обели и накълцай лука. Запържи телешката кайма в сгорещено маслиново масло, докато стане на трохи. Добави лука и задуши, докато стане стъклен. Загаси с червеното вино, добави доматите и овкуси със сол, черен пипер и риган. Обели чесъна, пресовай го и го прибави. Остави соса да къкри 15 min, като разбъркваш от време на време.

2. В това време свари макароните „ал денте“ във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката, излей водата и ги остави да се отцедят.

3. За соса Бешамел - разтопи маслото, добави брашното и го задуши в него, като цветът трябва да остане светъл. Загаси с млякото и подправи със сол, черен пипер и мускатовата подправка. Остави да къкри 5 min.

3. В намазнена форма редувай пласт пласт макарони с пласт сос Бешамел и пласт кайма, като завършиш със сос Бешамел. Натроши сиренето Фета и го разпредели отгоре. Запечи пастициото в предварително загрята на 180°C фурна ок. 40 min.