Патешки гърди  с картофени ноазети и зелен боб

Патешки гърди с картофени ноазети и зелен боб

ТрудностСредно трудна
Приготвяне45 min

Начин на приготвяне

    Размразяваме филетата от патешки гърди, ако са замразени. Изплакваме ги и подсушаваме. Внимателно нарязваме горната част на кожата на ромбове, без да режем в месото. 

    Запържваме филетата в горещ тиган от страната на кожата за 4-5 min. Подправяме леко със сол и черен пипер, обръщаме и пържим за още 4-5 min. Поставяме филетата във форма за печене с кожата нагоре и намазваме с мармалада от смокини.

    Запичаме картофените ноазети в предварително загрята на 200°C фурна според инструкциите на опаковката, поставяме филетата и продължаваме да готвим още приблизително 10-12 min в зависимост от дебелината на филетата.

    Междувременно сваряваме замразения зелен боб във вряща подсолена вода за 8 min. Отцеждаме маслините и ги разрязваме наполовина. Измиваме мащерката, подсушаваме я и накъсваме листата. Изваждаме патешките филетата от фурната, покриваме ги с алуминиево фолио и ги оставяме да си починат.

    Отцеждаме зеления боб. Запържваме го заедно с маслините и мащерката в маслиново масло за 1-2 min, подправяме със сол и черен пипер. 

    Нарязваме филетата от патешки гърди и сервираме заедно с ноазетите и зеления боб.