Пaтешко филе с круши и коняк

Пaтешко филе с круши и коняк

ТрудностЛесна
Приготвяне20 min

Начин на приготвяне

    Отстраняваме кожата на патешкото филе и го нарязваме на жулиени. Запечатваме го в 30 g загрято масло за по 1 - 2 min от всяка страна - по този начин месото ще остане леко розово в средата.

    Разрязваме крушите по диагонал на четири еднакви парчета, изчистваме семките, но не ги белим. Задушаваме ги в останалото масло, което предварително загряваме. Овкусяваме със сол и черен пипер, след което ги фламбираме с коняка.

    След като извадим крушите, в същия тиган наливаме сметаната и я оставяме да заври. С получения сос поливаме патешкото филе и крушите. Преди да поднесем, поръсваме с прясно настърган магданоз.