Начин на приготвяне
Правим ромбоидни разрези по кожата на патешкото филе и го овкусяваме със сол и черен пипер, след което го поставяме в студен тиган от страната на кожата и включваме котлона - това се прави, за да се получи хрупкава коричка. Печем филето по 3 - 4 min от всяка страна, за да остане леко розово по средата.
В малка тенджера смесваме сока от портокала, канелата и захарта и след като течността кипне, я сваляме от огъня. Към нея прибавяме разтворения в малко хладка желатин. Разбъркваме сместа и я оставяме в хладилник да стегне за около час.
Сваряваме морковите и ги пасираме, след което на бавен огън прибавяме към тях маслото и сметаната. Разбъркваме до получаването на хомогенна смес и овкусяваме със сол и черен пипер.
Цвеклото нарязваме на много тънки шайби (препоръчително е главите от цвекло да не са много големи, за да изглежда чипсът по-добре), които овалваме в брашно и пържим в сгорещено олио. Когато са готови, ги отцеждаме върху кухненска хартия.
Стегналото портокалово желе пасираме - така ще получим гел, с който ще украсим ястието с помощта на пош с накрайник.
Поднасяме филето с гарнитура от морковено пюре и чипс от цвекло и точици от портокалов гел.