Начин на приготвяне
Почистваме магретата. Правим плитки разрези от страната на мазнината, така че да се получат малки ромбове. Внимаваме да не навлизаме в месото, а да режем само повърхността. Овкусяваме със сол и пипер.
Разполовяваме праза по дължина (само широката бяла част) и овкусяваме със сол и пипер. В нагорещен тиган с малко маслиново масло готвим от отрязаната страна до златист цвят. Добавяме маслото и захарта. След 1 min. обръщаме и добавяме бульона. Оставяме на слаб огън да се конфитира, докато не изври цялата течност, като периодично поливаме горната страна.
В студен тиган поставяме патешкото с мазнината надолу и пускаме котлона на силна степен. Така мазнината ще се разтопи равномерно и ще стане хрупкава. Когато стане златиста, обръщаме и мажем с разбърканите мед и лимонов сок.
Поливаме с остатъка от сокa и допичаме във фурна на 180° С за 5 min., докато не стане лепкав глейзът.
При поднасяне е добре да не режем патешкото на повече от 3-4 парчета, защото ще изстине бързо и ще стане жилаво.