Начин на приготвяне
1. Сложи патешкото месо в тенджера, залей го с вода и го вари час и половина
2. Извади месото и го овкуси със сол, черен пипер и къри, след което го полей с 20 mlмаслиново масло и запечи за около 10 min в предварително загрята на 240°С фурна. Месото трябва да хване хрупкава коричка
3. Отделно сложи пащърнака, нарязан на кубчета, и карфиола, разделен на розички, да се сварят с малко сол. Прецеди водата и добави към зеленчуците 50 g масло и 50 ml сметана за готвене. Пасирай до получаване на хомегенна смес, след което овкуси със сол и черен пипер.
4. Почисти и нарежи на малки кубчета мангото. Загрей около 20 g масло и задуши мангото, долей 20 ml ром, 50 ml сметана и накрая добави канелата. Готви, докато сосът се сгъсти
5. Поднеси порция от петешкото месо, гарнирано с пюрето и полято със соса