Печен агнешки бут с картофи и розмарин

Печен агнешки бут с картофи и розмарин

ТрудностТрудна
Приготвяне4:00 h

Начин на приготвяне

    Загряваме фурната на 180° С. Мариноваме агнешкия бут с олио, мед, семена от фенел, сол и черен пипер и го запържваме леко в тиган на среден огън.

    Деглазираме месото със 150 ml вино, оставяме да заври за кратко и добавяме 300 ml вода. Похлупваме и задушаваме във фурната за 3 h.

    През това време измиваме картофите, нарязваме ги наполовина и поставяме в тава за печене.

    Обелваме морковите и ги нарязваме на полумесеци. Обелваме лука и го нарязваме на кръгчета. Добавяме морковите и лука към картофите. Поръсваме с розмарина и добавяме останалото бяло вино, сол, черен пипер и масло. Поставяме тавата със зеленчуци във фурната при месото, махаме капака на печеното и печем 30 min.

    Подреждаме зеленчуците и месото в чинии и гарнираме с чесново олио.