Печени агнешки късове със сос Ромеско

Печени агнешки късове със сос Ромеско

ТрудностТрудна
Приготвяне3:30 h

Начин на приготвяне

    Доматите и чушките изпичаме във фурна и ги обелваме. В блендер поставяме чесъна, сушените чушки и лешниците. Пасираме ги до фино и добавяме хляба, предварително запържен в тиган само с маслиново масло. След това добавяме доматите, чушките и червения пипер и отново пасираме. Постепенно доливамемаслиновото масло и пасираме до получаването на еднородна смес.Обезкостяваме месото и го нарязваме на парчета с големина около 5 х 5 cm. Подправяме го със сол и черен пипер и го запечатваме в тиган с 50 ml загрято маслиново масло. След това добавяме нарязания на едро лук и виното, оставяме да изври и добавяме соса Ромеско и телешкия бульон. Покриваме съда и го прехвърляме във фурната, предварително загрята на 180°С. Печем два часа и половина.

    Поднасяме ястието, поръсено с листа пресен босилек.