Начин на приготвяне
1.Започваме с приготвянето на туршията от предния ден. Измиваме репичките много добре, почистваме ги и ги бланшираме за 10 sec във вряща вода, след което ги шокираме в леден
2. Нарязваме репичките на четвъртинки и ги поставяме в голям буркан или кутия за хладилно съхранение. Покриваме със захарта, оцета, счукания бахар, черния пипер и обилно количество сол на вкус. При желание добавяме смлени люти чушки за пикантност. Оставяме маринованите репички в хладилник за минимум 24 h.
3. Агнешката задна четвъртина овкусяваме със сол и пипер и запичаме в нагорещено олио на тиган, докато хване коричка от всички страни.
4. В тава поставяме главите лук нарязани на четири и агнешкото отгоре. Сипваме вода или бульон, наръсваме с прясната салвия и печем, покрито с фолио на 160° C за 4 h, след което без фолио на 180° C за още 30 min.
5. Оставяме агнешкото да си почине за поне 30 - 40 min преди да го нарежем - това е толкова важно, колкото и печенето.
6. Цеденото кисело мляко подправяме със сол и олио (по желание с маслиново масло), добавяме нарязаните на ситно билки и настърганата кора на лайма и разбъркваме.
7.Измиваме и нарязваме зеленчуците за салатата и овкусяваме (вместо оцет, може да използваме от саламурата на репичките).