Печено агнешко с дроб сарма

Печено агнешко с дроб сарма

ТрудностСредно трудна
Приготвяне3:00 h

Начин на приготвяне

    Овкусяваме агнешкото със сол и червен пипер и го намазваме обилно с половината масло. Нарязваме почистения морков и 1 глава лук и ги слагаме в тава с бирата и зеленчуковия бульон. Печем месото два часа и половина в предварително загрята на 180°С фурна.Междувременно сваряваме дроба и бъбрека за около 1 ч. Затопляме малко масло в тиган и постепенно прибавяме ситно нарязаната глава лук, гъбите на полумесеци, нарязаните на кубчета дроб и бъбрек и най-накрая наситнения пресен лук. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер и щом се задушат, прибавяме ориза, като наливаме бульон от сварения дроб в съотношение 1:3. Прехвърляме дроб сармата в тава, слагаме останалото масло и нарязания джоджен и печем около 30 min на 200°С.Поднасяме агнешкото с дроб сармата, стрък пресен чесън и чери домат за украса.