Печено агнешко със сотиран спанак

Печено агнешко със сотиран спанак

ТрудностЛесна
Приготвяне2:30 h

Начин на приготвяне

    Овкусяваме агнешкото със сол, черен и червен пипер и го намазваме равномерно от всички страни с 50 г масло. Слагаме го в подходяща тава и до него нареждаме моркова, предварително обелен и нарязан на едро, и лука, почистен и разрязан на четвъртинки. Наливаме бирата и зеленчуковия бульон, толкова, че течността да покрие 2/3 от месото в тавата. Печем месото под фолио два часа и половина в предварително загрята на 180°С фурна.

    Междувременно загряваме олиото с половината от останалото масло и задушаваме нарязания на дребно пресен лук. Щом омекне, добавяме гъбите, нарязани на ситно, и накълцания чесън. Когато се задушат, добавяме спанака, предварително изчистен, измит и добре отцеден. Подправяме с останалото масло, сол и черен пипер и доливаме сметаната. Накрая добавяме и обеления и нарязан на кубчета домат. След като течността се редуцира, отстраняваме от котлона.

    Поднасяме печеното агнешко месо с гарнитура от сотиран спанак и украсяваме с пресен розмарин.