Верига от любими рецепти
Пене ал‘Арабиата

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

пене ригате паста пене ригате500 g g
доматен сос доматен сос
(с босилек)
400 ml ml
белени домати белен домат
(от консерва)
200 g g
лук лук1 глави глава
чесън чесън4 скилидки скилидка
люти чушки люта чушка2
зелени маслини зелена маслина
(без костилки)
100 g g
маслиново масло маслиново масло30 ml ml
босилек босилек3 стръка стрък
сол сол
черен пипер черен пипер

Пене ал‘Арабиата

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(13)

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука и чесъна и ги задушаваме в дълбока тенджера в загрято маслиново масло. Добавяме чушките, почистени от семките и нарязани на дребно, доматите, нарязани на кубчета и доматения сос. Оставяме сместа да се редуцира за около 20 минути.

Накрая добавяме маслините, нарязани на шайби или цели - според предпочитанията ни, и накъсания пресен босилек.

Докато сосът се готви, сваряваме пастата в подсолена вода според указанията на опаковката. След това я прецеждаме, слагаме я в тенджерата при соса и разбъркваме добре.

Как да сервираме:
Поднасяме пастата в дълбока чиния, поръсена с пресен босилек.