Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПене ал‘Арабиата
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно лука и чесъна и ги задушаваме в дълбока тенджера в загрято маслиново масло. Добавяме чушките, почистени от семките и нарязани на дребно, доматите, нарязани на кубчета и доматения сос. Оставяме сместа да се редуцира за около 20 минути.
Накрая добавяме маслините, нарязани на шайби или цели - според предпочитанията ни, и накъсания пресен босилек.
Докато сосът се готви, сваряваме пастата в подсолена вода според указанията на опаковката. След това я прецеждаме, слагаме я в тенджерата при соса и разбъркваме добре.
Как да сервираме:
Поднасяме пастата в дълбока чиния, поръсена с пресен босилек.