
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пене ригате паста пене ригате | 500 g g | |
доматен сос
доматен сос (с босилек) | 400 ml ml | |
белени домати
белен домат (от консерва) | 200 g g | |
лук лук | 1 глави глава | |
чесън чесън | 4 скилидки скилидка | |
люти чушки люта чушка | 2 | |
зелени маслини
зелена маслина (без костилки) | 100 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 30 ml ml | |
босилек босилек | 3 стръка стрък | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПене ал‘Арабиата
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно лука и чесъна и ги задушаваме в дълбока тенджера в загрято маслиново масло. Добавяме чушките, почистени от семките и нарязани на дребно, доматите, нарязани на кубчета и доматения сос. Оставяме сместа да се редуцира за около 20 минути.
Накрая добавяме маслините, нарязани на шайби или цели - според предпочитанията ни, и накъсания пресен босилек.
Докато сосът се готви, сваряваме пастата в подсолена вода според указанията на опаковката. След това я прецеждаме, слагаме я в тенджерата при соса и разбъркваме добре.
Как да сервираме:
Поднасяме пастата в дълбока чиния, поръсена с пресен босилек.