Начин на приготвяне
Загряваме олиото в дълбока тенджера и запечатваме овкусените със сол и черен пипер пилешки бутчета от всички страни до златисто. Изваждаме ги в отделен съд и в същата тенджера задушаваме нарязания на кубчета лук, чушките, нарязани на жулиени, и лютата чушка и чесъна, нарязани на ситно.
След като зеленчуците омекнат, прибавяме 50 g масло, доматеното пюре, бульона и дафиновия лист. Оставяме ястието малко да покъкри, след което прибавяме нарязаните на кубчета белени домати. Подправяме със сол и черен пипер и връщаме пилешките бутчета в тенджерата. Разтваряме брашното в съвсем малко хладка вода и го изсипваме в ястието заедно с червеното вино, след което разбъркваме добре. Оставяме яхнията да къкри под похлупак около 40 min на среден огън, като междувременно добавяме и останалото масло.
Как да сервираме
однасяме ястието в дълбока чиния, поръсено със ситно нарязан пресен магданоз.