Начин на приготвяне
Изпичаме чушките, белим ги и ги овкусяваме със сол, след което ги нарязваме на малки парченца и ги смесете със маслиновото масло и накълцания чесън. Оставяме ги да се мариноват в хладилник за поне 2 h.
След това към изпечените чушки добавяме скира и разбъркваме. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Орехите печем във фурна, поръсени със сол, червен и черен пипер. Когато са готови, ги режем на ситно и ги добавяме при скира и печените чушки заедно с нарязаните листа пресен босилек.
Нарязваме франзелата на тънки филийки, намазваме ги с малко маслиново масло и ги запичаме за няколко минути в предварително загрята на 180˚ С фурна.
Поднасяме пикантната разядка върху препечените филийки.