Пилаф от булгур с треска

Пилаф от булгур с треска
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне40 min

Начин на приготвяне

    Размразяваме филетата от треска според инструкциите на опаковката. Обелваме лука и чесъна и нарязваме на ситно.

    Запичаме кедровите ядки в голям тиган без мазнина. Загряваме 2 с.л. маслиново масло в тигана и задушаваме лука и чесъна до полупрозрачност. Поръсваме от сместа от подправки Тажин и запържваме за около 1 min. Добавяме булгура и запържваме за кратко. Наливаме бульона, подправяме със сол и черен пипер и оставяме да заври. Добавяме замразения грах и спанака и готвим под капак 10 – 12 min.

    Междувременно нарязваме фурмите на кубчета. Изплакваме рибата под студена вода, подсушаваме и нарязваме на големи парчета. Подправяме с лимонов сок, сол и черен пипер.

    Поставяме фурмите под пилафа. Разпределяме парчетата риба отгоре и заливаме с останалото маслиново масло. Покриваме и варим още 8 min. Поръсваме с кедровите ядки и семената от нар и с нарязан кориандър по желание.