Верига от любими рецепти
Пилаф от булгур с треска

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

булгур булгур200 g g
филе от треска филе от треска
(замразено)
600 g g
лук лук1 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
кедрови ядки кедрови ядки20 g g
маслиново масло маслиново масло4 с.л. с.л.
микс от подправки микс от подправки
(ориенталски)
1 - 2 ч.л. ч.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон600 ml ml
грах грах
(замразен)
100 g g
спанак спанак
(замразен)
200 g g
фурми фурма
(сушени, без костилки)
50 g g
лимонов сок лимонов сок2 ч.л. ч.л.
семена от нар семена от нар30 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
кориандър кориандър
(пресен)

Пилаф от булгур с треска

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(1)

Начин на приготвяне

Размразяваме филетата от треска според инструкциите на опаковката. Обелваме лука и чесъна и нарязваме на ситно.

Запичаме кедровите ядки в голям тиган без мазнина. Загряваме 2 с.л. маслиново масло в тигана и задушаваме лука и чесъна до полупрозрачност. Поръсваме от сместа от подправки Тажин и запържваме за около 1 min. Добавяме булгура и запържваме за кратко. Наливаме бульона, подправяме със сол и черен пипер и оставяме да заври. Добавяме замразения грах и спанака и готвим под капак 10 – 12 min.

Междувременно нарязваме фурмите на кубчета. Изплакваме рибата под студена вода, подсушаваме и нарязваме на големи парчета. Подправяме с лимонов сок, сол и черен пипер.

Поставяме фурмите под пилафа. Разпределяме парчетата риба отгоре и заливаме с останалото маслиново масло. Покриваме и варим още 8 min. Поръсваме с кедровите ядки и семената от нар и с нарязан кориандър по желание.