
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
булгур булгур | 200 g g | ||
филе от треска
филе от треска (замразено) | 600 g g | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | ||
кедрови ядки кедрови ядки | 20 g g | ||
маслиново масло маслиново масло | 4 с.л. с.л. | ||
микс от подправки
микс от подправки (ориенталски) | 1 - 2 ч.л. ч.л. | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 600 ml ml | ||
грах
грах (замразен) | 100 g g | ||
спанак
спанак (замразен) | 200 g g | ||
фурми
фурма (сушени, без костилки) | 50 g g | ||
лимонов сок лимонов сок | 2 ч.л. ч.л. | ||
семена от нар семена от нар | 30 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
кориандър
кориандър (пресен) |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПилаф от булгур с треска
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Размразяваме филетата от треска според инструкциите на опаковката. Обелваме лука и чесъна и нарязваме на ситно.
Запичаме кедровите ядки в голям тиган без мазнина. Загряваме 2 с.л. маслиново масло в тигана и задушаваме лука и чесъна до полупрозрачност. Поръсваме от сместа от подправки Тажин и запържваме за около 1 min. Добавяме булгура и запържваме за кратко. Наливаме бульона, подправяме със сол и черен пипер и оставяме да заври. Добавяме замразения грах и спанака и готвим под капак 10 – 12 min.
Междувременно нарязваме фурмите на кубчета. Изплакваме рибата под студена вода, подсушаваме и нарязваме на големи парчета. Подправяме с лимонов сок, сол и черен пипер.
Поставяме фурмите под пилафа. Разпределяме парчетата риба отгоре и заливаме с останалото маслиново масло. Покриваме и варим още 8 min. Поръсваме с кедровите ядки и семената от нар и с нарязан кориандър по желание.