
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Пиле фрикасе
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В тенджера наливаме около 2 l студена вода, слагаме пилето да се вари. Като заври го отпенваме и добавяме обелките от зеленчуците и дръжките от магданоза. Варим около 30 - 40 min до готовност на пилето.
Изваждаме пилето, прецеждаме бульона, нарязваме зеленчуците и чесъна на дребни кубчета и прибавяме при прецедения бульон. Варим за около 15 min до омекване. Добавяме почистеното и накъсано пилешко месо.
Отделно в тиган слагаме маслото, брашното, оставяме да се разтвори, добавяме топлото прясно мляко с жълтъците. Готовата смес я връщаме към бульона и оставяме за около 10 min да поври и да сгъсти бульона.
Поднасяме със ситно нарязан магданоз.