Верига от любими рецепти
Пиле фрикасе

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

цяло пиле цяло пиле1 бр. бр.
моркови морков100 g g
целина целина100 g g
магданоз магданоз50 g g
чесън чесън10 g g
лимонов сок лимонов сок
прясно мляко прясно мляко200 ml ml
жълтъци жълтък3 бр. бр.
брашно брашно150 g g
масло масло50 g g
сол сол10 g g
черен пипер черен пипер10 g g

Пиле фрикасе

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:30 h
(282)

Начин на приготвяне

В тенджера наливаме около 2 l студена вода, слагаме пилето да се вари. Като заври го отпенваме и добавяме обелките от зеленчуците и дръжките от магданоза. Варим около 30 - 40 min до готовност на пилето. 

Изваждаме пилето, прецеждаме бульона, нарязваме зеленчуците и чесъна на дребни кубчета и прибавяме при прецедения бульон. Варим за около 15 min до омекване. Добавяме почистеното и накъсано пилешко месо. 

Отделно в тиган слагаме маслото, брашното, оставяме да се разтвори, добавяме топлото прясно мляко с жълтъците. Готовата смес я връщаме към бульона и оставяме за около 10 min да поври и да сгъсти бульона.  

Поднасяме със ситно нарязан магданоз.