Пиле фрикасе

Пиле фрикасе

ТрудностСредно трудна
Приготвяне1:30 h

Начин на приготвяне

    В тенджера наливаме около 2 l студена вода, слагаме пилето да се вари. Като заври го отпенваме и добавяме обелките от зеленчуците и дръжките от магданоза. Варим около 30 - 40 min до готовност на пилето. 

    Изваждаме пилето, прецеждаме бульона, нарязваме зеленчуците и чесъна на дребни кубчета и прибавяме при прецедения бульон. Варим за около 15 min до омекване. Добавяме почистеното и накъсано пилешко месо. 

    Отделно в тиган слагаме маслото, брашното, оставяме да се разтвори, добавяме топлото прясно мляко с жълтъците. Готовата смес я връщаме към бульона и оставяме за около 10 min да поври и да сгъсти бульона.  

    Поднасяме със ситно нарязан магданоз.