Верига от любими рецепти
Пиле по градинарски

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

пилешкo бутче пилешкo бутче600 g g
моркови морков3
картофи картоф3
печурки печурка150 g g
лук лук
(пресен)
2 връзка връзка
чесън чесън4 скилидки скилидка
мащерка мащерка2 стръка стрък
розмарин розмарин2 стръка стрък
краве масло краве масло50 g g
олио олио20 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон50 ml ml
бяло вино бяло вино30 ml ml
магданоз магданоз1 връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер

Пиле по градинарски

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:10 h
(19)

Начин на приготвяне

Загряваме 20 ml олио и половината масло в тиган и запечатваме овкусените със сол и черен пипер пилешки бутчета по 2 - 3 min от всяка страна. Прехвърляме бутчетата в отделен съд и в същия тиган слагаме да се задушат морковите, нарязани на гредички, лукът, нарязан на едро, и гъбите - на полумесеци. Щом зеленчуците омекнат, подправяме със сол, черен пипер, наситнения чесън, мащерка и розмарин, доливаме бульона и готвим, докато сосът се редуцира.

Намазваме керамична или йенска тава с масло и слагаме зеленчуците и бутчетата. Прибавяме обелените и нарязани на едри кубчета картофи, сипваме бялото вино и покриваме с фолио. Печем около 45 min в предварително загрята на 220°С фурна.

След като извадим ястието от фурната, поръсваме със ситно нарязания магданоз и поднасяме.