
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПиле по градинарски
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Загряваме 20 ml олио и половината масло в тиган и запечатваме овкусените със сол и черен пипер пилешки бутчета по 2 - 3 min от всяка страна. Прехвърляме бутчетата в отделен съд и в същия тиган слагаме да се задушат морковите, нарязани на гредички, лукът, нарязан на едро, и гъбите - на полумесеци. Щом зеленчуците омекнат, подправяме със сол, черен пипер, наситнения чесън, мащерка и розмарин, доливаме бульона и готвим, докато сосът се редуцира.
Намазваме керамична или йенска тава с масло и слагаме зеленчуците и бутчетата. Прибавяме обелените и нарязани на едри кубчета картофи, сипваме бялото вино и покриваме с фолио. Печем около 45 min в предварително загрята на 220°С фурна.
След като извадим ястието от фурната, поръсваме със ситно нарязания магданоз и поднасяме.