
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПиле Салтинбока
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Разрязваме пилешките филета на две и после на половина по дължина на влакната. Начукваме ги през стреч фолио, овкусяваме със сол и черен пипер и слагаме по 1 - 2 листа салвия или босилек върху всяко парче. Отгоре покриваме с тънко резенче прошуто, което притискаме добре, за да залепне. Подреждаме филетата в тавичка и ги оставяме в хладилник за около 10 min.Междувременно сваряваме спагетите според указанията на опаковката, прецеждаме ги и ги измиваме със студена вода, за да запазят добра консистенция и да не се слепват.
В тиган загряваме олиото с една четвърт от маслото и запечатваме месото първо от страната на прошутото, след което го обръщаме, слагаме още четвърт от маслото, стръкчето розмарин и поливаме месото с разтопената мазнина, за да се овкуси добре. Щом филетата хванат златист загар, ги изваждаме от тигана. В същия тиган загряваме останалото масло и задушаваме гъбите, нарязани на полумесеци, заедно с наситнения чесън. Когато омекнат, доливаме сметаната, оставяме да ври 2- 3 min и прибавяме сварените спагети. След това слагаме разбитите жълтъци, поръсваме настърганото „Грана Падано“, разбъркваме и сваляме от котлона.
Как да сервираме
Сервираме пастата като основа на ястието, върху нея поставяме от пилешките филета, а за декорация използваме пресни подправки.