Верига от любими рецепти
Пиле Салтинбока

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

пилешко филе пилешко филе650 g g
салвия салвия
(или босилек)
1 стръка стрък
прошуто прошуто150 g g
розмарин розмарин1 стръка стрък
краве масло краве масло100 g g
олио олио30 ml ml
спагети спагети300 g g
печурки печурка100 g g
чесън чесън2 скилидки скилидка
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“30 g g
жълтъци жълтък2
сметана за готвене сметана за готвене100 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Пиле Салтинбока

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(10)

Начин на приготвяне

Разрязваме пилешките филета на две и после на половина по дължина на влакната. Начукваме ги през стреч фолио, овкусяваме със сол и черен пипер и слагаме по 1 - 2 листа салвия или босилек върху всяко парче. Отгоре покриваме с тънко резенче прошуто, което притискаме добре, за да залепне. Подреждаме филетата в тавичка и ги оставяме в хладилник за около 10 min.Междувременно сваряваме спагетите според указанията на опаковката, прецеждаме ги и ги измиваме със студена вода, за да запазят добра консистенция и да не се слепват.

В тиган загряваме олиото с една четвърт от маслото и запечатваме месото първо от страната на прошутото, след което го обръщаме, слагаме още четвърт от маслото, стръкчето розмарин и поливаме месото с разтопената мазнина, за да се овкуси добре. Щом филетата хванат златист загар, ги изваждаме от тигана. В същия тиган загряваме останалото масло и задушаваме гъбите, нарязани на полумесеци, заедно с наситнения чесън. Когато омекнат, доливаме сметаната, оставяме да ври 2- 3 min и прибавяме сварените спагети. След това слагаме разбитите жълтъци, поръсваме настърганото „Грана Падано“, разбъркваме и сваляме от котлона.

Как да сервираме
Сервираме пастата като основа на ястието, върху нея поставяме от пилешките филета, а за декорация използваме пресни подправки.