Пилешко руло

Пилешко руло

ТрудностСредно трудна
Подготовка10 min
Приготвяне40 min

Начин на приготвяне

  1. Започваме с приготвянето на пилешките гърди. Правим разрез през средата на месото, за да се отвори като пеперуда. Покриваме с фолио и с чук или точилка ги правим на тънки филийки. Овкусяваме със сол и пипер.
  2. Продължаваме с приготвянето на плънката на рулото. Смесваме крем сиренето със ситно нарязаните див лук, магданоз и сушени домати. Намазваме върху пилешките гърди със сместа и навиваме на стегнато руло. Покриваме месото със слайсовете бекон. Поливаме с маслиново масло и поставяме рулата в тава, покрита с хартия за печене.
  3. Печем рулата в гореща фурна на 200° C с вентилатор за 25 min. Когато са готови, вадим от фурната и ги оставяме да починат за 10 min, преди да сервираме.
  4. През това време приготвяме зелената салата, като първо я измиваме и оставяме да се отцеди. Нарязваме чери доматите. Смесваме балсамовия оцет, маслиновото масло, горчицата и 1 – 2 щипки сол. В подходяща купа слагаме нарязаната или накъсана зелена салата, чери доматите и поливаме с дресинга. Разбъркваме добре.
  5. Сервираме топлите пилешки рула, нарязани на филийки в компанията на свежа зелена салата.