Начин на приготвяне
В тенджера с подсолена вода слагаме пилето с костите и го изчакваме да заври. Отпенваме. Добавяме сол, черен пипер, обелките от морковите, лука и целината, както и дръжките от магданоза. Оставяме да ври около 20 min.
Отделно нарязваме на дребни кубчета лука, морковите и целината. В тенджера сипваме олио и задушаваме първо морковите, после добавения лук и накрая целината. Овкусяваме със сол и пипер и добавяме готовия бульон от пилето, като го прецеждаме. Оставяме за 15 min да ври до омекване на зеленчуците. Добавяме обезкостеното и нарязано пиле заедно с фидето и готвим до готовност още около 10 min.
В купа слагаме жълтъците, киселото мляко и брашното и разбъркваме добре с телена бъркалка.
Готовата супа оставяме за около 10 min да поизстине. На тънки струйки добавяме от супата към киселото мляко, като внимаваме да не се пресече. Сипваме около 4 черпака, изчакваме и изсипваме сместа към супата.
Накрая нарязваме на ситно магданоза и го прибавяме към супата. По избор гарнираме и със ситно нарязан пресен чесън.