Начин на приготвяне
1. Измий и подсуши пилешкото филе. Ако е необходимо, отстрани жилите. Овкуси със солта и черния пипер. Загрей в тиган олиото и маслото и запържи пилешкото от всяка страна за 4 min.
2. Междувременно почисти ягодите и пасирай 400 g от тях, а остатъка нарежи на кубчета. Намачкай с нож зеления пипер.
3. Извади пилешкото филе от тигана, увий го в алуминиево фолио и го остави да почине. 4. Загаси получения от пърженето сос с червеното вино и остави да къкри 3 min. Добави ягодовото пюре, подправи със солта, зеления пипер и захарта и остави да къкри още 3 min. Прибави ягодите на кубчета, докато се загреят и овкуси. Сервирай с пилешкото филе. На ястието подхождат малки пресни картофи.