Пилешко филе с хамон и ризото с броколи

Пилешко филе с хамон и ризото с броколи

ТрудностСредно трудна
Приготвяне45 min

Начин на приготвяне

    1. Раздели филето по средата на две части - „сълзи“. Разполови всяка „сълза“, така че да се оформи малък джоб, в който да поставиш сол, черен пипер, пресен босилек, маслиново масло и моцарела, нарязана на малки кубчета

    Затвори джоба с помощта на клечки за зъби или дървено шишче

    Овкуси филетата със сол и черен пипер и ги запечатай в тиган със загрято маслиново масло за 3 - 4 min от всяка страна

    Увий филетата в слайсове хамон, така че шунката да прилепне плътно, и печи 15 min в предварително загрята на 200°C фурна

    Междувременно започни да приготвяш ризотото, като задушиш нарязания на ситно лук в малко маслиново масло и добавиш ориза

    Когато оризът стане кристален, добави бялото вино и разбъркай, докато течността изври

    Започни да добавяш постепенно зеленчуковия бульон, черпак по черпак, като преди всеки следващ изчакваш течността да изври. Разбърквай непрекъснато

    На финала добави пармезана, настърган на ситно

    Бланширай броколите за 5 min и ги задуши в тиган с малко масло. Овкуси ги със сол и черен пипер и ги добави към ризотото

    Разбъркай и поднеси ризотото като гарнитура към пилето. Украси с пармезан и босилек.